Splitski gitaristički kvartet – 9. travnja 2018.

Koncertom Splitskog gitarističkog kvarteta u ponedjeljak 09. 04. 2018. godine nastavljamo MAGsezonu, koncertnu sezonu u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). Osma je to koncertna sezona za redom koju ova nagrađivana udruga organizira u različitim koncertnim prostorima u Splitu.
Peti koncert ovogodišnje MAGsezone održat će se u dvorani Muzeja grada Splita s početkom u 19:30 sati.
Suorganizatori koncerta su Muzej grada Splita i Udruga GitareSt.

Na programu će se naći djela skladatelja Domenica Scarlatija, Claudea Debussy-ja, Ivana Božičveića, Vlade Sunka, Paula Belinattia.


Splitski gitaristički kvartet je dobitnik nagrade „Zlatni akvarel“ za doprinos glazbenoj sceni grada Splita koju dodjeljuju Hrvatska glazbena unija i Grad Split, te nagrade „Osmijeh Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe održan u okviru festivala Makarsko kulturno ljeto 2015. godine.

Kvartet je osnovan 2010. godine s težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene, a čine ga nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.

Za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja Splitski gitaristički kvartet je premašio početnu svrhu postojanja, te je ostvario zavidnu međunarodnu koncertnu aktivnost. Kvartet je održao koncerte u Njemačkoj, u okviru Međunarodnog gitarističkog festivala u Augsburgu, tri koncerta u Luksemburgu, od kojih se posebno ističe onaj održan u siječnju 2017. u okviru prestižnog ciklusa koncerata klasične glazbe „Les concerts du Foyer Europeen“. Početkom 2018. Kvartet odlazi na europsku turneju u okviru koje je održao koncerte u Luksemburgu, Španjolskoj (Međunarodni festival komorne glazbe u Torreperogilu – Andaluzija) te koncert u zgradi Sofijske filharmonije u Bugarskoj u okviru festivala Musica Europa 2018. organiziranog povodom predsjedanja Bugarske Vijećem Europske unije.

Izvedbe Splitskog gitarističkog kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru u programu Hrvatskog radija Prvi program, Treći program te u emisijama HR – Radio Splita. Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu s težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

www.splitguitar.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)