Antigoni Tsalla i Mislav Režić – 5. siječnja 2019.

Antigoni Tsalla, flauta
Mislav Režić, gitara

Dom kulture Zvonimir

19:30 h


PROGRAM:

M. Giuliani (1781-1829): Grande Sérénade op. 82
Tema s varijacijama
Menuetto – Trio – Menuetto
Allegro Brilliante
Marcia Maestoso

A. Diabelli (1781-1858): Pot-Pourri na omiljene Beethovenove teme

I. Padovec (1800-1873): Introdukcija i varijacije na Bellinijevu temu op. 13

F. Schubert (1797-1828): Sonate “Arpeggione” D. 821
Allegro moderato
Adagio
Allegretto

Antigoni Tsalla i Mislav Režić


Antigoni Tsalla poznata je grčka flautistica specijalizirana za izvođenje rane glazbe. 2002. godine diplomirala je harmoniju, modernu flautu na Atenskom konzervatoriju, te muzikologiju pri Jonskom sveučilištu na Krfu, Grčka. Iste godine započinje studij rane glazbe (autentično izvođenje renesansne, barokne i klasične glazbe) na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, Nizozemska, u klasi Wilberta Hazelzeta gdje diplomira 2006, a dvije godine potom, magistrira.
Za vrijeme studija u Nizozemskoj polazi predavanja kod Bartolda Kuijkena, Kate Clark i Ton Koopmana. Održava solo koncerte u Nizozemskoj i Grčkoj, a nastupa i u Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj i Austriji kao član nekoliko orkestara i komornih sastava kao što su – “Mateus Consort”, “Musica Poetica”, “De Swaen”, “Bach Orchestra of the Netherlands”, “Rottedams Barokensemble”, “Il Concerto Barocco”, “Contrasto Armonico”, te “Patra string orchestra”.
Od 2009. godine često surađuje s baroknim orkestrom “Armonia Atenea”, s kojim je u više navrata nastupila kao solist u koncertnim dvoranama Megaron te  Onassis – kulturni centar, obje u Ateni.
Snimala je nosače zvuka s raznim orkestrima za Brilliant Classics i MDG. Dobitnica je stipendije zaklade Onassis.


Mislav Režić jedan je od vodećih hrvatskih gitarista.Vodi aktivnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač. Nastupa kao solist i s orkestrima po gradovima cijele Europe :  Amsterdamu, Ateni, Berlinu, Bruxellesu, Kopenhagenu, Rimu, Zagrebu, itd. Interes za izvođenjem različitih stilova koji sežu od rane do moderne glazbe (svira i električnu gitaru) vodi ga do suradnje s velikim brojem glazbenika i ansambala.
Neki od glazbenika s kojima nastupa su : udaraljkaši Pepe Garcia i Diego Espinosa, čembalistica Cvetanka Sozovska, mezzo-sopranistica Tanja Šimić, bariton Jussi Lehtipuu, flautisti Antigoni Tsalla i Gregor Schulenburg, violinistica Laura Vadjon. Član je i jedan je od utemeljitelja ansambala “Machetes” (Den Haag) i “Tetttix” (Atena) koji se bave izvođenjem suvremene glazbe.
Skladatelji Vlado Sunko, Sofia Avramidou i Nikoleta Chatzopoulu posvetili su mu svoja djela. Diplomirao je 2001. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Gorana Listeša. Magistrirao je na nizozemskom Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi Zorana Dukića te na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu u klasi Carla Marchionea. Dobitnik je niza nacionalnih i dviju internacionalnih nagrada na međunarodnim festivalima gitare u Zwolleu 2002. i Enschedeu 2007. Od 2013. predaje na eđunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi u Kaštelima.
Umjetnički je ravnatelj festivala komorne glazbe “Glazbene večeri kod sv. Jeronima” koji se održava u Kaštel Gomilici. Njegov solistički nosač zvuka ‘Auburn’ posvećen suvremenoj glazbi za gitaru izdan je početkom 2017. za izdavača DNA-LABEL.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)