Trio Spalato – 15. prosinca 2019.

Trio Spalato

Marica Vilibić – violina
Frano Igor Barović – rog
Petra Filimonović – klavir

Muzej grada Splita

12:00 h


PROGRAM:

Paul Dukas: Villanella za rog i klavir
Béla Bartók: Rumunjski plesovi za violinu i klavir
– Ples sa štapom
– Ples s vrpcom
– Ples na mjestu
– Buciumski ples
– Rumunjska polka
– Brzi ples

Johannes Brahms: Trio za rog, violinu i glasovir u Es-duru, op. 40
– Andante
– Scherzo (Allegro)
– Adagio mesto
– Allegro con brio

Trio Spalato


MARICA VILIBIĆ osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stječe u GŠ “Josip Hatze” u klasi prof. V. Lovričevića. Godine 2008. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. M. Dešpalj – Begović gdje je 2013. godine diplomirala s najvišom ocjenom i pohvalama te tako stekla naziv magistra muzike. Dobitnica je visokih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u kategoriji solista i komornih sastava. Za vrijeme školovanja stekla je bogato orkestralno iskustvo kao članica CEI – Youth Orchestra, Orchestre des Jeunnes de la Mediteranean, Sound of Europe, Euphony Orchestra. Dobitnica je stipendije “Internationale Sommer Akademie Prag-Wien-Budapest” te stipendistica Orkestralne akademije Ossiach (Austrija). Usavršava se kod uglednih pedagoga kao što su: I. Coretti-Kuret , V. Smailović-Huart, C. Trynchuk, M. Frischenschlager, A. Kouschner, T. Smirnova, H. Shaham, S. Bagliano, E. Epshtein. Kao orkestralni glazbenik sudjeluje u projektima Orkestra opere HNK Split, Hrvatskog komornog orkestra, Camerate Split, Splitskih virtuoza te Zadarskog komornog orkestra. Odnedavno je stalno zaposlena kao zamjenik koncertnog majstora u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Marica Vilibić
 

 

FRANO IGOR BAROVIĆ započeo je svirati rog s 12 godina te već sljedeće godine osvaja prvu državnu nagradu. S 15 godina također osvaja prvu državnu nagradu. Zapaženim nastupom na natjecanju biva pozvan u omladinski orkestar CEI (Central European Initiative). Tijekom srednjoškolskog obrazovanja redovito sudjeluje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kao član i kao solist. Glazbeno obrazovanje nastavlja na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi profesora Boštjana Lipovšeka gdje diplomira s odličnim uspjehom Straussovim drugim koncertom za rog i orkestar. Dobitnik je Prešernove nagrade s BRASS AG ansamblom 2009. S 19 godina polaže audiciju u Orkestru slovenske policije, a tri godine poslije polaže audiciju u Operi HNK Split na mjesto solo horne s nepune 22 godine gdje i trenutno radi. 2012. polaže audiciju za člana NBO (No Borders Orchestra). Kao član Busina Brass kvinteta nastupa u Izraelu te u Velikoj Britaniji. Uz Izvođačko stvaralaštvo bavi se i pedagoškim radom gdje svoje prve korake započinje 2010. u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu te nakon toga nastavlja svoje djelovanje u Glazbenoj školi fra. Ivana Glibotića u Imotskom te Glazbenoj školi Makarska. Redovito surađuje s brojnim glazbenim sastavima te orkestrima diljem Hrvatske.

Frano Igor Barović

 

PETRA FILIMONOVIĆ je rođena u Splitu. Od sedme godine do upisa na Muzičku akademiju u Zagrebu učila je klavir kod prof. Najde Čapalije u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu i u tom periodu ostvarila je niz odličnih plasmana na natjecanjima učenika klavira („Daleki akordi“, HDGPP, „Zlatko Grgošević“.) Diplomirala je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Vladimira Krpana. Tijekom studija se posebno ističu nastupi na nekoliko koncerata ciklusa Virtuoso u HGZ-u i nastupi u Ljubljani kao članica klavirskog dua. Svoje glazbeno obrazovanje usavršava na brojnim seminarima kod priznatih svjetskih pedagoga kao što su A. Valdma, Đ. Tikvica, V. Krpan, E. Indjic, K. Bogino, D. Nkaoua i P. Eicher. Od 2009. godine radi u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu kao profesor klavira te je službeni korepetitor za puhače i solo pjevače. Aktivni je sudionik brojnim komornim skupinama te je vjeran korepetitor brojnim gostujućim solistima dalmatinskog područja.

Petra Filimonović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)