Arbor Vitae Trio – 1. veljače 2020.

Arbor Vitae Trio

Lorena Milina – violina
Helena Mamić – sopran
Jelena Kovačević – klavir

Dvorana UMAS na Tvrđavi Gripe

12:00 h


PROGRAM:

D. Pejačević: Preobražaj, Op. 37

I. pl. Zajc: Na gondoli

F. Vilhar: O ti dušo!

B. Papandopulo: Meditacija za violinu i klavir

L. van Beethoven: Sonata za violinu i klavir br. 1 u D-duru, Op. 12 Allegro con brio

D. Pejačević: Ave Maria

A. Dvořák: Pisen Rusalky o Mesicku, arija Rusalke iz opere “Rusalka”

E. Humperdinck: “Evening Prayer” iz opere “Hansel und Gretel”

B. Bartok: Rumunjski plesovi

A. Boito: L’ altra note in fondo al mare, arija Margeurite iz opere “Mefistofele”

E. Bloch: Baal Schem –II Nigun

F. P. Tosti: Goodbye

Arbor Vitae Trio


LORENA MILINA (violina) rođena u Dubrovniku, violinistica je porijeklom s otoka Korčule. Svoje glazbeno obrazovanje započela je s osam godina. Studij violine upisuje 2008. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Borivoja Martinića te prof. Martina Draušnika gdje je s odličnim uspjehom magistrirala 2014. godine. Tijekom cijelog školovanja sudjeluje na raznim projektima, regionalnim i državnim natjecanjima te osvaja brojne nagrade.

Dobitnica je Erasmus stipendije za 2013/2014. godinu za pet mjeseci koje je provela u njemačkom gradu Stuttgart, u klasi prof. Kolje Lessinga. U tom periodu, osim mnogih projekata klasične glazbe, sudjeluje na Jazz projektima na Jazz akademiji u Stuttgartu.
Dobitnica je stipendije francuske vlade za 2016/2017. godinu te je s najvišom ocjenom 2018. godine završila postdiplomski studij ”Diplôme de Virtuosité” u Parizu na prestižnom konzervatoriju ‘’La Schola Cantorum’’ u klasi prof. Violete Smailović-Huart. Trenutno je upisana na drugu godinu studija ”Diplome de concert” na spomenutom konzervatoriju.

Godinama je bila član popularne glazbene skupine ‘’Silente’’s kojom osvaja najugledniju hrvatsku glazbenu nagradu ‘’Porin’’ (u kategoriji Najbolji novi izvođač), apsolutnu nagradu publike i struke na 62. Zagrebačkom festivalu, nagradu publike na 63. Zagrebačkom festivalu i mnoge druge.

Od 2015. godine bavi se pedagoškim radom te radi kao profesor violine u UŠ Luka Sorkočević u Dubrovniku. Njeni đaci osvajaju prve nagrade na državnim natjecanjima u kategorijama violina te komorna glazba.

Trenutno je zaposlena kao viši asistent na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu te upisana na III ciklus studija na spomenutoj akademiji.

HELENA MAMIĆ (sopran) rođena je u Canberri, Australija. Diplomirala je na Medicinskom Fakultetu u Splitu. Srednju glazbenu školu smjer solo pjevanje završila u klasi prof. Sanje Madunić, magistrirala solo-pjevanje; operni modul i komornu glazbu specijalizirajući repertoar suvremene klasične glazbe na School of Music pri Australian National University u klasi Dr Paul McMahon. Pohađala je seminare i usavršavanja kod renomiranih vokalnih pedagoga u Europi i Australiji. Dobitnica je nekoliko značajnih državnih i međunarodnih priznanja u Australiji.

Tijekom studija tumačila je nekoliko glavnih i sporednih opernih uloga te solističke dionice u oratorijskim projektima. Godine 2014. bila je stipendistica Christel Larko kao najuspješnija mlada glazbenica na dodiplomskom studiju. Godine 2015. stipendistica je Kornfled Postgraduate Scholarship Foundation i Friends of ANU School of Music Travelling Scholarship.

Godine 2017. dobitnica je nagrade Endowment of Excellence-Transition Award od Australian National University za akademsko postignuće i izvođačku umjetnost.

Godine 2019. dobitnica je Večernjakove Domovnice.

 

JELENA KOVAČEVIĆ (klavir) rođena u Kotoru, glazbom se bavi od najranijeg djetinjstva te svira klavir od četvrte godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi u Kotoru u klasi prof. Sede Sevardijan i prof. Julije Glibovskaje. Studij klavira započinje 1996. godine na Fakultetu muzičke umetnosti – Univerziteta u Beogradu, u klasi prof. Neven Popović i prof. Branka Penčića kod kojih je i diplomirala 2002. godine. Od 2002. do 2009. godine nastavlja studij na Muzičkoj akademiji u Karlsruhe-u u klasi prof. Michael Uhde i prof. Markus Stange te završava magistarski studij komorne glazbe s najvećom ocjenom.

Tijekom studija angažirana je kao korepetitor u klasi prof. Will Sandersa – profesora instrumenta rog. Stipendist je „Alfred Topfer Stiftung“-a.
Od 2003. godine dirigent je zbora Sv. Jovan Zlatousti u Karlsruhe-u s kojim uspješno nastupa u Njemačkoj i Švicarskoj.
Od 2004. do 2009. godine radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi u Stuttgartu. Sudjelovala je na prestižnim festivalima Pontinou Sermoneti (Italija) i Summer Music Festival u San Franciscu (SAD). Pohađala je brojne master tečajeve klavira kod eminentnih umjetnika kao što su Bruno Canino, Mare Mc Cray, Konstantin Bogino, Itamar Golan, Irina Berkovič, Tori Stodle, Edvardo Hubert i „Faure Quartett“.

Nastupala je kao solistica i komorna glazbenica u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, SAD-u, Japanu, Srbiji, Crnoj Gori, Poljskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Već dvije godine uspješno surađuje s Kvartetom Sorkočević u Dubrovniku te Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.
Od 2012. godine radi kao korepetitor i profesor klavira u UŠ Luke Sorkočevića Dubrovnik.

Arbor Vitae Trio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)