Ursa Ljuban & Ivan Đuzel – 12. srpnja 2020.

Ursa Ljuban – orgulje

Ivan Đuzel – truba

Crkva Presvetog Srca Isusova Visoka, Split

20:45 h (nakon večernje mise)


PROGRAM:

 • G. F. Händel (1685. – 1759. ): Suita za trubu i orgulje u D-duru HW 341

  Overture
  Allegro
  Air
  Bourrée
  Marche
 • J. S. Bach (1685. – 1750. ): Preludij i fuga u a-molu BWV 543

 • J. S. Bach (1685. – 1750.): Koral Jesus bleibet meine Freude – Isus ostaje moja radost BWV 147, za trubu i orgulje

 • J. Stanley (1713. – 1786.): Voluntary I, op. 5

 • A. Stradella (1639. – 1682.): Pietà Signore

 • C. Saint-Saëns (1835. – 1921.): Preludij i fuga br. 3 u Es-duru, op. 99

 • C. Saint-Saëns (1835. – 1921.): Karneval životinja: 13. Labud

 • G. Martini (1706. – 1784.): Toccata za trubu i orgulje u D-duru

Ursa Ljuban i Ivan Đuzel


Orguljašica URSA LJUBAN (Trogir, 1990.) nakon gimnazije Ivana Lucića u rodnom gradu i Srednje glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu (teoretski odjel i orgulje u klasi prof. Erme Sotirove), završava studij orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marija Penzara. Studij nastavlja 2012. u Njemačkoj, u sklopu programa Erasmus na Muzičkoj akademiji u Stuttgartu u klasama Bernharda Haasa i Jona Laukvika, te se dalje usavršava u Leipzigu u klasi Stefana Engelsa gdje postiže diplomu 2015. godine. Pohađa seminare priznatih orguljskih pedagoga (Michel Bouvard, Christoph Bossert, Jon Laukvik, Bernhard Haas, Aline Zylberajch, Margarete Hürholz, Jean Gillou, Ludger Lohmann, Peter van Dijk, Kimberly Marschall, Hans Ola Ericsson).

Od važnijih priznanja koje je postigla ističu se: 1. nagrada na Regionalnom natjecanju HDGPP-a, 2. nagrada na Državnom natjecanju, 2. nagrada na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji, Diploma na natjecanju »Vinko Lesić« te posebna Rektorova nagrada za nastup na 50. Muzičkom biennalu u Zagrebu. Tijekom boravka u Zagrebu djelovala je kao orguljašica u Župi sv. Petra apostola gdje ravna djevojačkim zborom Kefa. Surađivala je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zagrebačkom filharmonijom, nastupala u ciklusu Virtuoso, kao solistica uz Brass ansambl Muzičke akademije u Zagrebu, na Samoborskim glazbenim jesenima, u Salonu Očić, Danima Pasionske baštine u Zagrebu, Mag festivalu u Splitu, Večerima u sv. Donatu u Zadru, na Međunarodnom festivalu Sonores organi u Zagrebu te Dani Bacha u Splitu, na međunarodnim orguljaškim ciklusima u Ljubljani, Freibergu, Moskvi, Sankt Peterburgu, Leipzigu, Stuttgartu, Požegi, Hvaru, Zagrebu, kao solistica uz Zbor i Orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu te solistica uz orkestar Pro Musica u Stuttgartu. Članica je akademskog trija Lur s kojim se natjecala na tribini »Darko Lukić« u Zagrebu, a osim brojnih koncerata diljem Hrvatske ostvarila je i turneje u Italiji, Rusiji, Francuskoj, Njemačkoj i Austriji. Tijekom boravka u Njemačkoj djelovala je kao kantorica u Hospitalkirche u Stuttgartu te vodila mušku klapu Stella Maris.

Od rujna 2016. radi kao nastavnica klavira u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Trogiru, djelovala je kao voditeljica ženskog sastava Trogirske Fjorete, ravna mješovitim župnim zborom Župe Gospe od Anđela u Trogiru s kojim se natjecala i na Međunarodnom zborskom natjecanju Cro Patria u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu te je dopredsjednica udruge „Trogirski Glazbenici“ koja se zalaže za unapređenje glazbene scene u Trogiru i šire.
IVAN ĐUZEL (Split, 1987.) osnovnu glazbenu školu pohađa u Imotskom (Ivan Glibota, prof.), gdje je počeo svirati trubu s osam godina. Srednjoškolsko obrazovanje stječe u glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu (Jakša Gilić, prof.), diplomira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (red. prof. Dario Teskera) gdje trenutno pohađa postdiplomski specijalistički studij. Usavršava se na brojnim seminarima vrhunskih europskih i svjetskih pedagoga (Gabor Boldoczki, Stanko Arnold, Gabor Tarkovi, Reinhold Friedrich, Laura Vukobratović, Anthony Plog, Gilliame Columny, Pasi Pirinnen, Nathaniel Mayfield i dr.

Osvojio je niz prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Koncertirao je u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Poljskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Italiji, Luksemburgu, Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Litvi, Južnoafričkoj Republici i dr. kao solist i/ili član raznih orkestara. Nastupao je kao solist uz pratnju orkestara kao što su Zagrebački solisti, Orkestar Opere HNK Zagreb, Sarajevska filharmonija, Simfonijski puhački orkestar OSRH i Zadarski komorni orkestar. Uz Brass ansambl Muzičke akademije u Zagrebu praizveo je u Hrvatskoj koncert za trubu Anthony Ploga te je izveo Gershwinovu Rapsodiju u plavom (Reinhold Friedrich-ova verzija). U više je navrata sudjelovao kao prvi trubač u projektima CEI Youth Orchestra i Mediterranean Youth Orchestra. Stalni je član festivalskog ansambla na Muzičkom biennalu Zagreb te ansambla The World Orchestra Soloists, a surađuje s orkestrima splitskog i riječkog HNK-a, Simfonijskim orkestrom HRT-a i ansamblom Cantus. Polufinalist je prestižnog međunarodnog trubačkog natjecanja Reinhold Friedrich u Lisabonu 2016. godine.

Trenutno je prvi trubač Orkestra Opere HNK u Zagrebu (2015. -) i The World Orchestra (2013. -) te radi u glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)