ENDeM saksofon kvartet – 11. prosinca 2020.

Livestream: https://www.facebook.com/MAGsezonaSplit

ENDeM saksofon kvartet

Marko Gerbus (sopran saksofon)
Deni Pjanić (alt saksofon)
Nereo Arbula (tenor saksofon)
Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon)

Kuća jezika i kulture Peristil powered by OTP

19:00 h


PROGRAM:

 • Rossini: Rossini… per quattro (arr. G. di Bacco)

 • F. i M. Jeanjean: Quatuor pour Saxophones
  I. Gaieté villageoise
  II. Doux paysage

  III. Papillons
  IV. Concert sur la place

 • G. Lago: Ciudades
  Sarajevo

 • D. Pjanić: Fragmenti zavičaja

 • J. Petit: 10 variations gondolantes

  ENDem kvartet saksofona


ENDeM kvartet čine Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon), i Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), diplomanti Umjetničke akademije u Splitu u klasi prof. Gordana Tudora. Kvartet je osnovan 2015. godine kao Kvartet saksofona Umjetničke akademije u Splitu, a u ovom sastavu djeluju od 2017. godine. Godine 2018. mijenjaju ime u ENDeM kvartet.

Prvi nastup kvartet je zabilježio u Splitu u srpnju 2015. godine u sklopu ciklusa Čari klasične glazbe u Podrumima. Od tada su ostvarili brojne nastupe i sudjelovali na raznim manifestacijama od čega se posebno ističu Svjetski kongres saksofonista i Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu te Dani nove glazbe i Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u Splitu. Dobitnici su prve nagrade na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2016. godine, prve nagrade i titule laureata na istom natjecanju 2018. godine te prve nagrade na regionalnom i druge nagrade na državnom natjecanju komornih sastava 2017. godine. Na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo održanom u Zagrebu 2019. godine osvojili su treću nagradu.

Kvartet je surađivao s priznatim glazbenicima kao što su Dubravko Detoni, Dragan Sremec, Tomislav Žužak, Valter Lovričević, Papandopulo kvartet i drugi. Repertoar kvarteta obuhvaća djela iz svih stilskih razdoblja – od baroka do suvremene glazbe, s posebnim naglaskom na djela hrvatskih skladatelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)