Sara Šimetin i Martin Andrijašević – 29. 06. 2021.

Livestream: https://www.facebook.com/MAGsezonaSplit

Gitarski duo

Sara Šimetin (gitara)
Martin Andrijašević (gitara)

Muzej grada Splita

19:00 h

Sara Šimetin i Martin Andrijašević

 


PROGRAM:

A. Marcello/J. S. Bach: Concerto for Oboe and Strings in D minor

– Andante e spiccato
– Adagio
– Presto

Ivan Padovec: Concert variations on „The Carnival of Venice“ op. 62

Sergio Assad: Summer Garden suite

– Opening
– Summer garde
– Farewell
– The Friends
– Train of Thought
– First Encounter

Maurice Ravel: Pavane pour une infante défunte (arr. Emilio Pujol)

 


SARA ŠIMETIN rođena je 1993. godine u Splitu. Klasičnu gitaru počinje svirati s deset godina kada upisuje Glazbenu školu ‘Josip Hatze’ u Splitu. Tijekom svog školovanja sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao solist i kao članica komornih sastava: državno natjecanje komornih sastava, GuitarArt Festival u Beogradu, Omiš Guitar Festival, Daleki akordi.

Usavršavala se na mnogim majstorskim radionicama uglednih međunarodnih koncertnih umjetnika: Zoran Dukić, Costas Cotsiolis, Edin Karamazov, Carlo Marchione, Lukasz Kuropaczewski, Aniello Desiderio, Pavel Steidl Maroje i mnogi drugi. Godine 2012. maturirala je s odličnim uspjehom u klasi prof. Anđele Jerkunice-Strukan te iste godine upisuje studij klasične gitare na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša.

Godine 2018. diplomirala je, nakon održanog solističkog recitala u novootvorenoj Galeriji ‘Vasko Lipovac’ na splitskom sveučilišnom kampusu. Članica je gitarskog dua s Martinom Andrijaševićem te dua s violinisticom Tenom Vujnović a surađivala je i sa splitskim mandolinskim orkestrom Sanctus Domnio. Od 2018. godine radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Josip Hatze.

 

MARTIN ANDRIJAŠEVIĆ rođen je u 1992. godine u Makarskoj. Osnovnu glazbenu naobrazbu stekao je u Glazbenoj školi Makarska u klasi prof. Ivanke Prusac i prof. Stipana Popovića. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu gdje je i maturirao u klasi prof. Anđele Jerkunice-Milišić s odličnim uspjehom.

Tijekom glazbenog obrazovanja osvojio je mnoge državne i međunarodne nagrade kao solist i kao član komornih sastava, te nastupio diljem Hrvatske i Europe (Italija, Slovenija, Češka, Njemačka, Španjolska, Luksemburg, Bugarska i Latvija). Nastupao je na raznim TV postajama među kojima treba izdvojiti emisiju “Iznad crte”, obrazovnog programa HTV-a, posvećenu iznimno nadarenim mladim umjetnicima, te emisiju o profesorima “Sjedni, odličan”.

Usavršavao se na seminarima kod istaknutih gitarista i pedagoga (Zoran Dukić, Aniello Desiderio, Fabio Zanon, Xhevdet Sahatxhija, Goran Listeš, Darko Karajić, Petrit Çeku). Član je Splitskog gitarističkog kvarteta s kojim često nastupa.

Za vrijeme svog studija dobitnik je i stipendije grada Makarske. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Maroja Brčića s odličnim uspjehom. Dobitnik je Rektorove nagrade za iznimne uspjehe tijekom studija. Trenutno radi kao profesor gitare u Glazbenoj školi Makarska.

Sara & Martin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)