Kvartet flauta Image – 11. svibnja 2022.

Kvartet flauta Image

Marija Bašić Markotić
Mila Lapov
Ana Vrvilo
Antonia Mikas

Glazbeni salon Jakova Gotovca

20:00 h


PROGRAM:

 • Mike Mower: Fictions

  Whirpool
  Drought
  Home Side
  Flat Out

 • Gordan Tudor: Stavak

 •  Anže Rozman: Aqua

 • Fran Lhotka: Mala suita

  Na osami
  Pastirska
  U kolu

   

Kvartet flauta Image


MARIJA BAŠIĆ MARKOTIĆ diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Thea Tabake, a magistrirala na Conservatorio & Svizzera Italiana u Luganu (Švicarska) u klasi prof. Maria Ancillottia i njegovog asistenta Stefana Parrina. U akademskoj 2003./2004. godini dodijeljena joj je stipendija Reiffeisen banke (Lugano) kao najzaslužnijem studentu. Usavršavala se na raznim međunarodnim seminarima pod vodstvom vrsnih pedagoga (L. Kovacsa, Susan Milan, V. Prats.). Surađivala je sa Simfonijskim puhačkim orkestrom HRM u Splitu, a kao članica Svjetskog orkestra mladih „Jeunesses Musicales del Mondo“ je bila na turneji po Njemačkoj, Maleziji, Indoneziji i Tajvanu (2002.-2003.). Usavršavala se 2001. na glazbenoj akademiji u Pragu u klasi prof. J. Valeka. Surađuje s orkestrom HNK Split te Mandolinskim orkestrom Sanctus Domnio. Nastavnica je flaute u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu.

MILA LAPOV maturirala je flautu u klasi Danija Bošnjaka u Splitu, a diplomu je stekla na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marine Novak 2004. godine. Iste se godine zaposlila kao profesorica flaute u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu. Dobitnica je brojnih nagrada na Državnim natjecanjima studenata glazbe i plesa (1. nagrada 1994. i 2000., 2. nagrada 1998. i 5. nagrada 1996). Kao članica Međunarodnog simfonijskog orkestra mladih pod ravnanjem Igora Corettia nastupala je u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj i Sloveniji. Osvojila je 2. nagradu na prvom Državnom natjecanju za studente duhače u Varaždinu 2004. godine. Surađivala je s Hrvatskim komornim orkestrom i Orkestrom splitskog narodnog kazališta. S gitaristom Josipom Dragnićem čini duo Allegro koji je u pet godina djelovanja održao preko pedeset samostalnih koncerata, a za koncert održan u prosincu 2009. godine u Maloj dvorani “Vatroslav Lisinski” nagrađen od strane Hrvatskog društva glazbenih umjetnika diplomom “Darko Lukić”. Mila se redovito usavršava na seminarima poznatih flautista današnjice u Hrvatskoj i u inozemstvu.

ANA VRVILO je osnovnu glazbenu školu „ Lovro pl. Matačić“ završila u Omišu u klasi prof. Danija Bošnjaka i Sande Blažević – Radica, a srednju glazbenu školu „Josip Hatze“ u Splitu u klasi prof. Mile Lapov. Godine 2012. magistrirala je flautu na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Ane Domančić – Krstulović. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim regionalnim i državnim natjecanjima. Kao član kvarteta flauta održala je koncerte diljem Hrvatske (Zagreb, Slavonski brod, Split, Solin). Djelovala je i kao član Međunarodnog orkestra mladih u Neummarktu (Njemačka, 2004.). Usavršavala se kod svjetski priznatih pedagoga (K. Šantl – Zupan, F. Renggli, R. Ghianni, S. Carreddu, M. Debeljak, M. Zupan). Od 2008. godine honorarno radi u glazbenoj školi u Omišu, gdje je od 2012. stalno zaposlena. Od 2013. godine članica je Omiškog baroknog ansambla.

ANTONIA MIKAS 2000. godine upisala je Glazbenu školu Josipa Hatzea u Splitu, smjer flauta, u razredu prof. Snježane Bosotina. Nakon četiri godine nastavlja učiti u klasi prof. Marije Bašić Markotić. Uz srednju glazbenu školu završava i opću gimnaziju „Marko Marulić“ u Splitu. Diplomirala je 2015. godine s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marine Novak. Sudjelovala je na raznim natjecanjima i dobitnica je mnogobrojnih nagrada. Nastupala je na festivalu moderne glazbe Muzički biennale Zagreb kao solist te u izvedbama opera Slavuj Igora Stravinskog (2012.) i Madame Buffault Borisa Papandopula (2015.) uslijed čega je postala dobitnica dviju Rektorovih nagrada. Kao solist, nastupala je s Društvenim orkestrom Hrvatskog glazbenog zavoda, a surađivala je i sa Zagrebačkim puhačkim triom. Nastavnica je flaute u Glazbenom odjelu OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu.

 

Kvartet flauta Image

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)