Ana Lakić & Silvia Magdalena Šimić – 03. lipnja 2022.

Ana Lakić (flauta)
Silvia Magdalena Šimić (klavir)

Glazbeni salon Jakova Gotovca

18:00 h


PROGRAM:

 • Jules Demersseman: Solo de Concert No. 6
 • Carl Reinecke: Ballade
 • Bruno Bjelinski: April-sonatina

  I. Sunčano
  II. Oblačno s grmljavinom
  III. Opet sunčano…
 • Jules Mouquet: La Flûte de Pan

  I. Pan et les Bergers
  II. Pan et les Oiseaux
  III. Pan et les Nymphes
Ana Lakić & Silvia Magdalena Šimić

ANA LAKIĆ rođena je u Zadru, gdje je stekla osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Blagoje Bersa. Magistrirala je flautu na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2014. godine, u klasi Ane Domančić i Marka Zupana. Godine 2018. završila je solistički magisterij na Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz, u klasi Dietera Flury-ja – dugogodišnjeg prvog flautista Bečke filharmonije.

Aktivno se usavršavala na seminarima kod priznatih flautista kao što su: Derek Jones, Silvia Careddu, Pierre Yves Artaud, Jean Louis Beaumadier i dr. Kao solistica i komorna glazbenica nastupala je na brojnim kulturnim događanjima i glazbenim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Slovenija, Italija, Njemačka, Mađarska, BiH i dr.) Svirala je prvu flautu i piccolo u srednjoeuropskom orkestru mladih EUphony Youth Orchestra. Bila je članica ansambla za suvremenu glazbu Ensemble für Neue Musik (Graz, Austrija). Surađivala je s međunarodno priznatim dirigentima kao što su Ed Spaanjard, Edo Mičić, Daniel Geiss i Leonardo Sini. Svirala je u pratećem orkestru legendarnog jazz trubača Randy-ja Breckera. Dobitnica je III. nagrade na međunarodnom natjecanju Giovani Musicisti – Città di Treviso u Italiji, u kategoriji za suvremenu glazbu. Surađuje s mladim skladateljima te je 2018. godine praizvela djelo Sonje Mutić za solo flautu Flow. Thirst. Sigh. Look. for female flute player, koje joj je skladateljica i posvetila. Od 2020. godine surađuje sa Zadarskim komornim orkestrom.

SILVIA MAGDALENA ŠIMIĆ srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru, smjer glazbenik klavirist, u klasi profesorice Martine Stipčević Petani. Diplomirala je orgulje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Maria Penzara.

Nastupa i sudjeluje na mnogim koncertima i seminarima te je dobitnica prve nagrade na međunarodnom natjecanju II. Sirmium music fest 2018. godine u kategoriji klavir obligatno.

Aktivno se bavi sviranjem komorne glazbe i sudjeluje na natjecanjima, a od značajnijih nagrada ističu se ostvarene prve nagrade na međunarodnim natjecanjima komorne glazbe Bracigliano 2019. godine, III. Sirmium music fest 2019., te osvojena prva nagrada i laureat na natjecanju IV. Sirmium music fest 2020. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)